Over ons

Galerie Sprank is een project van Stichting Les Ateliers in samenwerking met Stichting Egge. Initiatiefnemer Paul Dijkstra is sinds 2019 bezig een team van gelijkgestemden om zich heen te verzamelen. Samen brengen wij Sprank tot leven.

Initiatiefnemer

Paul Dijkstra

Voor mij gaat Galerie Sprank over de kunst van het delen. Zelf heb ik veel nagedacht over wat dat betekent in sociaal-economisch opzicht. Bij kunstenaars zoals Jacques zie ik hetzelfde thema op een andere manier terug. Waar woorden soms tekort schieten, kan kunst essentiële boodschappen en verhalen voor iedereen zichtbaar en ervaarbaar maken. Dat vind ik fantastisch.

paul@galeriesprank.nl

Beheerder Sculptuurhuis

Marianne de Vink

In de zomer van 2008 zette ik voor het eerst voet in Sculptuurhuis De Egge. Als oud-docent Sociaal-emotionele vaardigheden zit verbinden door middel van kunst mij in het bloed. Ik voel mij dan ook als een vis in het water als beheerder en bewoner van het Verhalenhuis. Daarnaast ben ik counselor en singer-songwriter. Voor Galerie Sprank zorg ik voor de ontvangst op afspraak. Van harte welkom!

marianne@galeriesprank.nl

Fotografie

Jet Helsloot

Met mijn beelden vertel ik een verhaal. Minimalistisch in opzet, maar rijk qua inhoud. Fotograferen is mijn absolute passie. Het is een manier van leven geworden. Daarnaast ontwerp en style ik interieurs en heb ik tijdens de pandemie ontdekt dat ik ook graag lesgeef. Voor Sprank maak ik foto’s, maar nooit zonder de betrokkenen met elkaar te verbinden.

jet@galeriesprank.nl

Technische ondersteuning

Chris van den Hogen

Ik hou van verhalen. Een verhaal brengt je dichterbij. Sprank is een verbeelding van die verhalen. Ik vond mijn plek als technisch ondersteuner van het project. Een bijrol in dienst van het grote verhaal, die rol vervul ik het liefst. Galerie Sprank is nog jong, maar samen schrijven we een nieuw verhaal. Eentje waar ik met trots deel van ben.

chris@galeriesprank.nl

Art director

Thomas van der Vlis

Onder de naam TOSAM ontwerp ik onder andere boeken en websites. In mijn werk als grafisch ontwerper probeer ik zoveel mogelijk een passende ‘achtergrond’ te maken voor het onderwerp waar ik mee werk. Achter mijn werk zit altijd een concept, maar het concept uit zich vooral in de afwerking: de vorm, het materiaal, een handeling.

thomas@galeriesprank.nl

Je kunt ons al gratis steunen door je te abonneren op onze nieuwsbrief en op de hoogte te blijven van ons werk!